Solceller ökar lantbrukets lönsamhet

En lantbruksverksamhet förbrukar dagligen mycket el och alla lantbrukare vet att varje sparad krona är viktig. Långsiktighet tillhör lantbrukets vardag och en solcellsinstallation är en god investering även för framtida generationers möjlighet till god avkastning. 1745 Electric guidar dig till en optimal solcellslösning för gård och lantbruk och hjälper dig att sänka dina elkostnader genom effektiv användning av solpaneler på exempelvis ekonomibyggnader och magasin.

Förfrågningar – Offerter – Intresseanmälningar

 

Varför solpaneler till lantbruk?

1. Investeringsstöd för solceller
Det statliga solcellsbidraget är 20 % (både för privatpersoner och företagare). Ansökan skickas till länsstyrelsen i ditt län. Vi hjälper dig genom hela processen med allt från bygglov, om så krävs, till ansökan om investeringsstöd.

2. Ökat fastighetsvärde
Att installera solceller är en framtidsinvestering som i de allra flesta fall ökar värdet på fastigheten. Värdeskillnaden med eller utan solceller varierar beroende på var i landet du bor, men utvecklingen går stadigt uppåt och framåt.

3. Avkastning & lån
En skattefri avkastning på mellan 10–17 %, beroende på anläggningens förutsättningar och storlek, får garanterat tummen upp av banken. Att låna pengar är sällan några problem då bankerna ser värden i miljöaspekten, avkastningen och fastighetens ökande marknadsvärde.

4. Miljön
Solenergi ger inga utsläpp under värme- och elproduktionen. Omvandlingen från solens strålar till energi avger inte koldioxid eller andra utsläpp som påverkar miljön. Ta det första steget mot ett modernare och grönare lantbruk idag!

 
 
 

Därför skall du installera ett batteri som energilager:

  • Kostnadsbesparande
    – Skaffa batteri istället för kostsamma servisförstärkningar – t ex vid elbilsladdning!
    – Effektutjämning – ladda ur batteriet när elleverantören vill ha som mest betalt
  • Ladda batteriet med solel och använd på natten eller när elen är dyr
  • Vid strömavbrott kan du använda batteriet som reservkraft

 

Förfrågningar – Offerter – Intresseanmälningar