1745 Electric – Alessandro Volta

Vi vill leverera rena energilösningar som gynnar vår miljö och framtid. Vårt företagsnamn är en hyllning till fadern till det första elektriska batteriet.

Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta

Född 18 februari 1745. Volta var en italiensk fysiker, kemist och en pionjär inom el och kraft, som krediteras som uppfinnaren av det elektriska batteriet och upptäckaren av metan. Han uppfann Voltaic-högen 1799 och rapporterade resultaten av sina experiment 1800 i ett tvådelat brev till presidenten för Royal Society. Med denna uppfinning bevisade Volta att elektricitet kunde genereras kemiskt och avlägsnade den rådande teorin att elektricitet enbart producerades av levande varelser. Voltas uppfinning ledde till en stor mängd vetenskaplig spänning och fick andra att genomföra liknande experiment som så småningom ledde till utvecklingen av området för elektrokemi. Alessandro Volta var ordförande för experimentell fysik vid universitetet i Pavia i nästan 40 år och blev idoliserad av hans studenter.

Låt oss använda hans uppfinningar och fortsätta att utveckla det tillsammans, vi tackar Alessandro Volta för hans kreativitet och arv.
Vänligen
1745 Electric founders

 

Förfrågningar – Offerter – Intresseanmälningar